S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.
Podporuje mojeID IN TIME

KONTAKTY

MyWay group s.r.o.
Palkovice
tel: +420 775 065 025
argan(a)mw-group.cz

svetovakosmetika.cz

Navštivte náš nový e-shop!

Výjimečné produkt z různých

koutů světa

NOVINKY

arr3NOVINKA - zahájili jsme spolupráci s bezpečnou platební bránou GO PAYVážení zákazníci, právě jsme zaimplementovali do našeho e-shopu možnost platby Vašich objednávek... arr3Platba za dobírky kartou u všech kurýrů společnosti IN TIMEOd listopadu 2016 In Time Spedice nově spouští službu "Platba dobírky kartou". Všichni naši kurýři... arr3Nyní ZDARMA služba platby prostřednictvím PayPal nebo platební kartouMáme pro Vás skvělou zprávu! Rozhodli jsme se Vám dát možnost úhrady Vámi objednaných produktů... arr3AKCE na gastronomický arganový olej 100 a 250 ml.Ode dnešního dne zahujeme AKCI na gastronomické arganové oleje o objemech 100 a 250 ml., které Vám... arr3Změna ceny poštovnéhoVzhledem ke změně ceny poštovného doručovací službou Česká Pošta, s.p. s účinností od 1.2.2015 jsme... arr3Poštovné ZDARMA již od 999,-Kč za objednávku!Díky spolupráci se společností IN TIME Vám nyní můžeme nabídnou dopravu až domů za cenu 36,-Kč nebo... arr3Diskuzní fórumPokud máte zájem volně diskutovat či položit jakýkoliv dotaz, tak jak jste bylo zvykem na naši... arr3Testovali jsme arganový olej s ŽENY s.r.o.Naše arganové oleje testovalo 10 žen z projektu ŽENY s.r.o., které jsou „posedlé“ – životem, prací,... arr3Vítejte v novém...Vážení zákazníci, vítáme Vás v novém e-shopu společnosti MyWay group s.r.o., doufáme, že se Vám...



ARGANOVÝ OLEJ

Arganový olej je produkován z plodů argánie trnité a je hojně  používán  v tradiční kuchyni jihozápadního Maroka. Uplatnění si tento olej nalezl nejen v gastronomii, ale svou popularitu si našel i v kosmetickém průmyslu. Kromě nejrůznějších kosmetických přípravků pro zkrášlení vlasů, pleti a pokožky je svými vlastnostmi hojně používán jako účinný bojovník s nejrůznějšími kožními problémy. Arganový olej je považován za jeden z nejcennějších a nejdražších olejů a díky tomu je také označován jako "tekuté zlato".

NA VÝROBU 3 LITRŮ ARGANOVÉHO OLEJE JE ZAPOTŘEBÍ 100 KG PLODŮ A 50 HODIN LISOVÁNÍ.

Použití arganového oleje v gastronomii  a kosmetice

Potravinářský arganový olej má tmavší barvu a výrazné aroma připomínající pražené mandle, což je získáno slabým pražením plodů. Tento druh oleje je doporučován k přípravě pokrmů jako kus-kus, těstoviny, omáčky, ryby, saláty. Přírodní látky obsažené v arganovém oleji blahodárně působí na srdce, játra, nervový a lymfatický systém, při jeho konzumaci je pozorována stabilizace hladiny cholesterolu v krvi.

V kosmetickém průmyslu je arganový olej využíván pro vysoké procento účinných látek  (tokoferoly, karoten, vitamín A, E a F). Vitamín A podporuje cévní oběhový systém a účinky vitamínu  E jsou známé jako silný protizánětlivý antioxidant, který chrání buňky před UV zářením, čímž zabraňuje jejich degeneraci a zpomaluje stárnutí buněk pokožky. Vysoký obsah tokoferolů chrání pokožku a vlasy před volnými radikály.

Přírodní látky obsažené v arganovém oleji jsou prokazatelně pozorovány při léčbě kožních onemocněních, ekzémech, akné, popáleninách. Arganový olej zmírňuje svědění vlasové pokožky, snižuje suchost pokožky a vlasům dodává vitalitu, sílu, lesk a hebkost.

Důrazně varujeme, že na našem trhu se vyskytují oleje a produkty z arganového oleje, které se tváří, že jsou z arganového oleje nebo jej obsahují. Nicméně se většinou jedná o produkty obsahující upravený arganový olej smíchaný s jinými oleji nebo se jedná jen o esence z arganového oleje či olej z jiného druhu argánie.

Zárukou kvality a pravosti je cena úměrná množství a obsahu pravého arganového oleje z argánie trnité a původem z Maroka. Kvalitu produktu rovněž ovlivňuje v jakém obalu je olej nabízen, jeho zabarvení a aroma.